Odaklanma problemi yaşayan öğrenciler için

resim

Eğer Odaklanma Problemi yaşıyorsanız...

Merhaba sevgili öğrenciler. Sizde bazen odaklanmakta zorluk çekiyorsanız şimdi söylediklerim sizin için önemli olabiliri.Odaklanmak, zihnin belirli bir konuya yoğunlaşması ve dikkatinin dağılmaması anlamına gelir. Ancak, birçok faktör odaklanmanızı engelleyebilir ve dikkatinizin dağılmasına neden olabilir. Çevrenizdeki fazlalıklar da bu faktörlerden biridir.

Çevremizdeki fazlalıklar, dikkatimizi dağıtan veya odaklanmanızı engelleyen her türlü uyaran veya etkidir.Örneğin, gürültülü bir ortamda çalışmanız, sürekli olarak telefonunuzun bildirimlerine bakmanız,  sosyal medyada gezinmeniz, televizyon veya radyo gibi arka planda sürekli olarak çalan sesler, dağınık bir çalışma alanı veya bir sürü görsel uyaran gibi unsurlar dikkatinizi dağıtabilir. 


Şimdi size birkaç önerim var. Bu öneriler probleminizin önemli bir bölümünü yok edebilir. Öncelikle gürültüyü azaltın, çalışma alanını düzenleyin ve dikkati dağıtacak unsurları ortadan kaldırın. Ders çalışırken yiyecek içecek tüketmeyin. Mola vermeyi unutmayın. Aralıksız çalışma yapmayın. Akşamları bir sayfa bile olsa bir metin veya kitap bölümü okuyun. Uyku düzeninizi ihmal etmeyin. Erken yatıp erken kalkın. Son olarak beslenmeyi ihmal etmeyin. Enerji deponuzu boş bırakmayın. İşte tüm bunları uygularsanız artık derslerinize daha odaklanarak calisabilirsiniz